RHEAVENDORS – duurzaamheid
maatschappelijk verantwoord ondernemen
samen een mooie toekomst bouwen

duurzaamheid

Rheavendors neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om energiebesparing, duurzaamheid en het terugdringen van milieubelastende aspecten.

Allereerst voldoen onze machines aan alle wettelijke eisen en richtlijnen van de Europese Unie. Ook de CE-markering – waarmee de Europese Unie aangeeft dat een product veilig is voor consument en milieu – is vanzelfsprekend. Bovendien voldoen Rheavendors machines aan de Europese RoHS richtlijnen. Ook is het overgrote percentage van de gebruikte grondstoffen al volledig recyclebaar.

De meeste Rheavendors machines zijn standaard uitgerust met timers. Zo kun je de machine automatisch inschakelen tijdens werkuren en uitschakelen wanneer het pand leeg is.  Wordt de drank- of snackautomaat enige tijd niet gebruikt, dan schakelt deze automatisch naar de energiezuinige ECO modus. Tegenwoordig gebruiken wij in onze nieuwste automaten LED verlichting, dit kan een forse energiebesparing opleveren.

Om het milieu verder te sparen en de consument te beschermen, voldoen Rheavendors machines aan de RoHS richtlijn. Het begrip RoHS staat voor het Engelse Restriction of Hazardous Substances, vrij vertaald, de beperking van gevaarlijke stoffen. Het moet het gebruik van zes stoffen in de elektronische industrie verminderen.

Onderstaande stoffen vallen onder deze richtlijn:

Lood – Pb

Kwik – Hg

Cadmium – CdChroom VI – Cr6+ (zeswaardig chroom)

PBB (polygebromeerde bifenyl)

PBDE (polygebromeerde difenylether)

PBB en PBDE zijn vlamvertragers die in sommige plastics worden gebruikt.

Rheavendors Benelux heeft een deelnemersovereenkomst met de NVMP gesloten. Deze organisatie is verantwoordelijk voor inzameling en verwerking van automaten die hun levenscyclus hebben voltooid.

(zie voor adressen de website van NVMP)

Daarnaast doneren wij regelmatig aan goede doelen en bedenken wij activiteiten waarvan de opbrengsten ten goede komen aan mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Onlangs sponsorden wij de bijvoorbeeld Voedselbank. Ook kwamen wij in 2013 in actie met en voor Stichting CliniClowns Nederland.


Contact
Rhea Vendors Benelux B.V.
Bezembinder 10
3861 SL Nijkerk, Nederland
Phone: +31 (0)33 205 3030
site map
Back to top