RHEAVENDORS GROUP
het begon in de jaren '60
de eerste Italiaanse fabrikant van vending machines

RHEAVENDORS GROUP – historie
het begon in de jaren ’60
de eerste Italiaanse fabrikant van vendingmachines
van bescheiden komaf naar internationale allure

ons verhaal

van bescheiden komaf naar internationale allure

‘60 – een eenvoudige kauwgomballenautomaat
Gegoten cilinderkoppen voor Alfa Romeo, kickstartpedalen voor Vespa en onderdelen voor de wereldberoemde Olivetti typemachines. Zomaar een greep uit de onderdelen die in de jaren ’50 de Milaanse fabriek van Aldo en Giuliana Majer uit rolden.
Tot op een dag een goede vriend van Aldo een prachtig en simpel ontwerp onder hun neuzen schoof. Hoewel dit idee buiten hun branche viel, promoveerde het visionaire stel het ontwerp van hun vriend tot prototype. Het resultaat was een meesterwerk van ogenschijnlijke eenvoud.
De kauwgomballenautomaat van Angelo Mangiarotti, nu een van de grootste ontwerpers alle tijden, werd een icoon van de Italiaanse jaren ’60. Rhea Vendors was geboren.
Door lef, passie en eenvoud was Rheavendors in 1962 al de eerste Italiaanse fabrikant van een volledige lijn vendingmachines met koude post-mixdranken, warme oplosdranken en verpakte snacks. De basis van onze historie.

lees meer

‘70 – het praatje in de koffiehoek
Onze historie gaat verder, na de booming jaren ‘60 kwam het razendsnel groeiende Rheavendors met haar eerste espresso vendingmachine met verse bonen en ingebouwde koffiemolen. De nadruk werd gelegd op de basisprincipes van industrieel ontwerp: innovatie en betrouwbaarheid. Twee kernwaarden die Rheavendors tot een succes hebben gemaakt.
Het Italiaanse bedrijf verkocht haar machines bij de vleet. De ontluikende vending branche en designconnaisseurs waren het eens: Aldo Majer had zich bewezen als een echte visionaire.
Als klap op de vuurpijl, verdiende de elegante E410 espresso machine van Bruno Morassutti een plekje in de permanente collectie van het MoMa in New York. Rheavendors had de wereld betoverd.
Het concept van geautomatiseerde retail sloeg aan in een snelbewegend en hectisch leven. Koffiepauzes moesten frequenter en efficiënter. Rheavendors bood de oplossing: machines die minder ruimte innemen, er fantastisch uitzien en eenvoudig werken. De koffiehoek op kantoor werd een plek voor medewerkers om met elkaar te verbinden. Natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie.

lees meer

‘80 – verfijnde geautomatiseerde retail
Net als de Italiaanse koffiecultuur, beleefde Rheavendors wereldwijde groei. Onze Italiaanse koffie dook op op de meest verrassende plekken. Aan het einde van de jaren ’80 was het waarschijnlijker om een authentieke Italiaanse espresso of cappuccino in de kantine van een Franse fabriek te vinden dan in een cafeetje in Parijs.
Mede door verrassende en dappere drankkeuzes heeft Rheavendors de wereldwijde markt veroverd. Het concept van koffie cocktails zoals MoccaCino® en latte macchiato is door ons geïntroduceerd.
Bovendien integreerde Rheavendors de verfijning van een Italiaanse barista in haar machines: een snufje cacao op de cappuccino of een scheutje melk in de espresso om er een macchiato van te maken.
Dus, geautomatiseerde retail onpersoonlijk? Wij vinden van niet en onze historie bewijst dat.

lees meer

‘90 – buitengewone tradities
Het was geen toeval dat Angelo Mangiarotti de eerste Rheavendors vendingmachine ontwierp in 1960. Het was voorbestemd. Sinds dat magische moment werken wij uitsluitend met topdesigners van over de hele wereld. De lijst is indrukwekkend: Michele De Lucchi, Angelo Micheli, Massimo Iosa Ghini, Ferruccio Laviani, Angelo Mangiarotti, Bruno Morassuti, Franz Bergonzi, Well Design en Luan Peter Hasnay. Onze historie is mede geschreven door de inzet van bewezen ontwerpers.
Onze vendingmachines worden altijd ontworpen vanuit de visie van feilloos design en ultramoderne technologie. Met het prachtige uiterlijk van onze machines weet Rheavendors keer op keer de wereld te verrassen.
Natuurlijk is het meer dan uiterlijk vertoon alleen. Juist door middel van uitzonderlijk design – en het heerlijke product dat uit onze machine komt – communiceren wij de intelligente technologie van onze machines naar de consument. Deze unieke aanpak heeft Rheavendors gebracht waar zij vandaag staat: vooraan in de vendingbranche.

lees meer

‘00 – alle ogen op de toekomst
Voor ons betekend Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen het op een verantwoorde manier veilig stellen van de toekomst. Volledig in overeenstemming met milieuregelgeving vanuit de EU hebben wij het Social Accountability Statement opgesteld. Deze verklaring structureerde het bestaande beleid van de Rheavendors Group en heeft onze visie ten opzichte van MVO duidelijk en zichtbaar gemaakt.
De Social Accountability Statement van de Rheavendors Group heeft betrekking op internationale arbeidsomstandigheden:
• Wij respecteren arbeidszekerheid en beloning.
• Wij geven om de gezondheid en veiligheid van medewerkers.
• Wij streven naar verbetering van arbeidsomstandigheden wereldwijd.
Het constant inperken van onze impact op het milieu zit verweven in het gehele productieproces, van design tot recycling gaan wij bewust om met het milieu:
• Wij ontwerpen energiezuinige machines.
• Wij gebruiken recyclebare materialen in onze fabrieken.
• Wij beperken het gewicht en de grootte van onze machines.
• Wij minimaliseren het gebruik van verpakkingsmateriaal voor verzending.

lees meer

‘10 – the future is now
Rheavendors loopt voorop. Wij houden er niet van om met de ontwikkelingen mee te gaan. Onze visie en unieke vakkundigheid zorgt ervoor dat wij de koers bepalen. In het nieuwe millennium hebben wij de complete lijn Rheavendors machines gerestyled. Altijd vanuit onze core principes: gebruiksgemak, feilloos design, hoogwaardige kwaliteit, vlotte installatie en eenvoudig onderhoud.
De uitdaging voor morgen is tweeledig. Doordat steeds meer mensen rekenen op vendingmachines voor complete maaltijden, moet aan de ene kant de kwaliteit en selectie van producten vooruitgaan. De andere kant van de medaille is dat onze technologie deze belangrijke taak aan moet kunnen.
De machines van de toekomst moeten aansluiten bij het leven van vandaag. Betrouwbaar en efficiënt. De manier van betalen kan bijvoorbeeld aangepast worden naar wens: munten, passen, codes, vingerafdrukken en zelfs gezichtsherkenning. Alles is mogelijk!
Bekijk alle mogelijkheden van de nieuwe generatie vendingmachines van Rheavendors, de Luce X2 Touch TV en onze gloednieuwe Luce Zero.

lees meer

bekijk de video

Contact
Rhea Vendors Benelux B.V.
Bezembinder 10
3861 SL Nijkerk, Nederland
Phone: +31 (0)33 205 3030
site map
Back to top