RHEAVENDORS - design
feilloos design
sometimes you can judge a book by its cover

RHEAVENDORS – design
feilloos design
sometimes you can judge a book by its cover

design

Rheavendors heeft altijd gewerkt met designers van wereldformaat. Samen streven wij naar de visie van feilloos design en state-of-the-art technologie van binnen. Het is zeker waar dat je een boek niet naar de kaft moet beoordelen, maar tegelijkertijd mag een fantastisch boek een mooie kaft hebben. En dat is inderdaad het hele punt van goed design: het visueel communiceren van de intelligentie van de interne technologie en de kwaliteit van het product die de machine levert.
Onze visie stopt niet bij de machine. Met onze meest recente projecten, zoals Otium (boven afgebeeld), expandeert Rheavendors het design concept naar de vendingomgeving – ofwel, de fysieke, menselijke ruimte rondom de machine. Wij hebben altijd al begrepen dat design verder gaat dan het bouwen van fraaie, efficiënte machines. Het gaat ook om de kwaliteit en het plezier van de interactie met de machine.

De lijst van prominente designers die met Rheavendors hebben gewerkt spreekt voor zich: Michele De Lucchi, Angelo Micheli, Massimo Iosa Ghini, Ferruccio Laviani, Angelo Mangiarotti, Bruno Morassuti, Franz Bergonzi, Well Design, Peter Hasnay, Silvio De Ponte en Marco Goffi.

Scroll verder en bekijk zes decennia evolutie van Rheavendors design.

1960 – Kauwgomballenautomaat
Angelo Mangiarotti
Het eerste product ontworpen, gebouwd en verkocht door de nieuw opgerichte Rheavendors. Een meesterwerk van eenvoud en gebruikersgemak, onmogelijk te weerstaan.

1962 – Square Line ‘62
Rheavendors Design Office
In 1960, toen Rheavendors werd opgericht, vonden mensen het waarschijnlijker om een vendingautomaat – die warme en koude drankjes mixte en serveerde – in een sciencefictionfilm over een volledig geautomatiseerde toekomst tegen te komen dan in een bedrijfskantine of metrostation. Tegenwoordig is het bijna ondenkbaar dat een architect een openbare of bedrijfsruimte zonder vendinggebied zou ontwerpen.

1970 – E410
Bruno Morassutti
Terwijl onze technici druk bezig waren met het uitvinden van de eerste vendingmachine die vers gemalen koffie gebruikt, ontwierp Bruno Morassutti het minimalistische uiterlijk van de E410. Een design dat de tijdgeest weergaf en de aandacht trok van het design departement van New York’s MoMa, die de machine in haar vaste collectie opnam.

1975 – E100
Angelo Mangiarotti
‘s Werelds eerste vendingmachine met een kast volledig gemaakt van plastic. De E100 introduceerde een revolutionaire, centrifugale koffiebrouwer met een glazen raampje. Zo kon de klant zien hoe de verse koffiebonen in de molen gleden. Een grote stap voorwaard in kwaliteit van het drankje en de communicatie met de eindgebruiker. De twee pijlers van de Rheavendors filosofie.

1987-89 – Moda (concept sketches)
Michele De Lucchi, Angelo Micheli
Moda is een mijlpaal in de geschiedenis van hoogwaardige vendingmachines. Vanwege haar Memphisgeïnspireerde design, maar ook vanwege de introductie van een zijmodule die verschillende betalingssystemen faciliteerde. Moda is ook de eerste machine die echte, vers gezette kwaliteitsthee aanbood.

1997 – XS
Luan Peter Hasnay
Peter Hasnay, van origine een autodesigner voor Porsche, creëerde de XS in 1997. Deze koffiemachine veroverde de markt als nooit tevoren. Het compacte design en de professionele kwaliteit van de drankjes maakten XS een onmiskenbaar succes in meer dan 50 landen wereldwijd.

2007 – Europa
Franz Bergonzi
Europa was de voorbode van veel van de laatste innovaties van de nieuwere Rheavendors machines. Het was de eerste machine met een bekerdispenser voor twee verschillende maten, een pompsysteem zonder klep, een koelsysteem voor koude dranken, diverse energiebesparende opties en softwareconfiguratie voor het instellen van dosering en op maat gemaakte drankrecepturen.

2011 – eC
Bernd Brüssing
De waarde van de eC in de chronologie van Rheavendors design ligt in het verenigen van de meest geavanceerde technologie met een werkelijk verfijnt uiterlijk. Ongekend in een tabletop machine. Haar strakke lijnen, ongerepte oppervlaktes en eenvoudige interface worden versterkt door het opgelichte paneel en de LED strip die oplicht wanneer de drank wordt geschonken.

2013 – HAL
Silvio De Ponte
Het HAL project (Hospitality Area Lounge) in samenwerking met Intel gaat voorbij aan traditionele transactie en speelt in op de mogelijkheid tot interactie. HAL is een complete vendingomgeving met een web-based interface waar gebruikers meerdere aankopen van producten en services kunnen doen in een eenvoudige sessie. Welkom in de toekomst!

2014 – Otium
Marco Goffi
Otium is een innovatief luxeartikel ontworpen door Marco Goffi met uiteenlopende functies. Het kan een tabletop koffiemachine ondersteunen, het is een displayunit voor retail omgevingen, een opbergsysteem, een vrijstaande afscheiding om een loungeruimte te creëren, een vloerlamp door middel van de LED lamp onderin, een opbergkast en, al zeggen we zelf, een fraai kunststuk.

Otium is gemaakt van teak en gegoten biopolymeer, met glazen en roestvrijstalen elementen. Haar draaiende ‘vleugels’ bieden een onbegrensd aantal instellingen. Dit weergeeft op elegante wijze de veelzijdigheid van Otium’s identiteit. Tegelijkertijd is het een weerspiegeling van de zoektocht van Rheavendors. Het laat zien hoe wij van een simpele transactie een interactieve ervaring in een echte vendingomgeving maken.

bekijk video

Contact
Rhea Vendors Benelux B.V.
Bezembinder 10
3861 SL Nijkerk, Nederland
Phone: +31 (0)33 205 3030
site map
Back to top